URL shortenersShërbimet e shkurtimit të lidhjeve ju lejojnë të shkurtoni një lidhje duke zvogëluar gjatësinë e saj në disa karaktere.
Kështu, bëhet e mundur të vendosni një lidhje të shkurtuar aty ku gjatësia maksimale e lidhjes është e kufizuar. Një URL e shkurtër është e lehtë për tu mbajtur mend, diktuar përmes telefonit ose në një leksion në një institucion arsimor.
Klasifikimi i shkurtuesve të lidhjeve:
1. Me aftësinë për të zgjedhur URL-në tuaj të shkurtër ose jo.
2. Me ose pa regjistrim.
Shkurtimi i lidhjeve pa regjistrim ju lejon të mos humbni kohë duke krijuar një llogari në shkurtues, por menjëherë të shkurtoni lidhjen.
Sidoqoftë, regjistrimi i një llogarie u jep përdoruesve funksionalitet shtesë, në veçanti:
– Mundësia për të redaktuar linqe të gjata dhe të shkurtra.
– Shikoni statistikat, grafikët e trafikut sipas ditës dhe orës, gjeografinë e trafikut sipas vendeve me vizualizimin në hartë, burimet e trafikut.
– Shkurtimi masiv i lidhjeve. Mijëra lidhje mund të shkurtohen në të njëjtën kohë duke i ngarkuar ato nga një skedar CSV që përmban lidhje të gjata dhe të shkurtra në kolonat përkatëse; kolona e tretë opsionale mund të përmbajë koka.
– Geo-shënjestrimi. Mund ta bëni në mënyrë që e njëjta lidhje e shkurtër për vizitorët nga vende të ndryshme të çojë në lidhje të ndryshme të gjata. Për ta bërë këtë, krijoni lidhje shtesë të shkurtra duke shtuar një shenjë minus dhe një kod vendi në dy shkronja të vogla në URL-në e shkurtër.
– Shkurtimi i lidhjeve përmes API.
3. Krijimi i një lidhjeje të shkurtër në domenin e shërbimit, ose në domenin tuaj.

Kategoritë e përdoruesve të shkurtuesve të lidhjeve:
a Universitetet dhe institucionet e tjera arsimore. Mësuesit shkurtojnë lidhjet për materialet studimore dhe videokonferencat në grup Ekipi i Mikosoftit, Zmadhimi, WhatsApp, etj.
b Blogerët e njohur në Youtube. Ato shkurtojnë lidhjet që çojnë në faqet e jashtme dhe futin URL të shkurtra në përshkrimin e videos ose në komentin e tyre, i cili rregullohet në krye menjëherë ose pas një kohe.
c Shkrimtarët që prodhojnë komente me video libra dhe postojnë një lidhje të shkurtër për në një librari në internet ku mund të blihen librat e tyre.
d Tregtarët në internet maskojnë lidhjet e partnerëve duke i shkurtuar ato. Për më tepër, është e mundur të parandalohet mashtrimi nga programet partnere që nënvlerësojnë numrin e klikimeve në lidhjet e partneritetit. Për ta bërë këtë, mund të shtoni sekuencën e klikimit ose kohën e klikimit si një shënues shtesë në URL-në e gjatë kur shkurtoni lidhjen e lidhur. Në raportin e programit bashkëpunues, të gjithë numrat rendorë të klikimeve dhe koha e tyre do të jenë të dukshme. Nëse disa klikime nuk përfshihen në raport, zhdukja e tyre do të zbulohet lehtësisht nga numrat serik të klikimeve që mungojnë.
e Profesionistët e SEO-së që shkurtojnë lidhjet SEO duke përdorur frazat kryesore në URL-në e shkurtër. Me sa duket, fjalët kyçe në një lidhje të shkurtër me ridrejtimin përmes 301 ridrejtimeve në një lidhje të gjatë kanë një efekt pozitiv në promovimin në motorët e kërkimit për këto fjalë. (Ne hapim një temë pune). Në përgjithësi, SEO është një zonë shumë interesante dhe misterioze. Besohet se SEO ka vdekur prej kohësh. Por jo, ka teknologji pune, vetëm pak njerëz dinë për to. Njëri prej tyre përdor 301 ridrejtime të shkurtra URL.
f Agjencitë shtetërore dhe qeveritare të vendeve të ndryshme.

Karakteristikat interesante të shkurtuesve të lidhjeve:
– Ju mund të shkurtoni lidhjen e një siti, madje jo të lidhur me ndonjë fushë, duke përdorur vetëm adresën IP.
– Nëse shkurtoni lidhjen për një skedar grafik me shtrirjen JPG, PNG ose të tjerët dhe fusni lidhjen e shkurtër në etiketën HTML , atëherë etiketimi do të funksionojë akoma.

 • Short-link.me

  Features:
  • Shkurtimi i URL-së pa regjistër
  • Redaktimi i URL-së
  • Shkurtimi i pjesës më të madhe të URL-ve
  • Geo-shënjestrimi
  • Ndjekja e lidhjeve
  • Analitike
  • API
  • URL e shkurtër e personalizuar
  • Parandalimi i mashtrimit nga programet partnere

  URL shortener with geo-targeting, link tracking, analytics, short URL customizing, and fraud prevention from affiliate programs.