URL shortenersУслуге скраћивања веза омогућавају скраћивање везе смањењем дужине на неколико знакова.
Тако постаје могуће поставити скраћену везу тамо где је максимална дужина везе ограничена. Кратки УРЛ лако је запамтити, диктирати телефоном или на предавању у образовној установи.
Класификација скраћивача линкова:
1. Уз могућност избора сопственог кратког УРЛ-а или не.
2. Са или без регистрације.
Скраћивање веза без регистрације омогућава вам да не губите време на стварање рачуна у скраћивачу, већ одмах скратите везу.
Међутим, регистрација налога корисницима даје додатне функције, посебно:
– Могућност уређивања дугих и кратких веза.
– Прегледајте статистику, графиконе промета по дану и сату, географију саобраћаја по земљама са визуелизацијом на мапи, изворе промета.
– Масовно скраћивање веза. Хиљаде веза се могу истовремено скратити учитавањем из ЦСВ датотеке која садржи дуге и кратке везе у одговарајућим колонама; трећа необавезна колона може да садржи заглавља.
– Гео-циљање. Можете то направити тако да иста кратка веза за посетиоце из различитих земаља води до различитих дугих веза. Да бисте то урадили, направите додатне кратке везе додавањем знака минус и кода државе са два мала слова на кратку УРЛ адресу.
– Скраћивање веза путем АПИ-ја.
3. Стварање кратке везе у домену услуге или у свом домену.

Корисничке категорије скраћивача линкова:
а. Универзитети и друге образовне институције. Наставници скраћују везе до студијских материјала и групних видео конференција Мицософт Теам, Зоом, ВхатсАпп итд.
б. Популарни Иоутубе блогери. Они скраћују везе које воде до спољних веб локација и убацују кратке УРЛ адресе у опис видео снимка или у свој коментар, који је одмах на крају или после неког времена фиксиран на врху.
ц. Писци који производе критике видео књига и постављају кратку везу до мрежне књижаре у којој се њихове књиге могу купити.
д. Интернет продавци прикривајући повезане везе скраћујући их. Поред тога, могуће је спречити преваре са придруженим програмима који потцењују број кликова на повезане везе. Да бисте то урадили, можете да додате секвенцу клика или време клика као додатни маркер у дугачком УРЛ-у приликом скраћивања партнерске везе. У извештају придруженог програма биће видљиви сви серијски бројеви кликова и њихово време. Ако неки кликови нису обухваћени извештајем, њихов нестанак лако ће се открити према серијским бројевима кликова који недостају.
е. СЕО професионалци скраћују СЕО везе користећи кључне фразе у кратком УРЛ-у. Изгледа да кључне речи у краткој вези са преусмеравањем кроз 301 преусмеравање на дугу везу имају позитиван ефекат на промоцију ових речи у претраживачима. (Отварамо радну тему). Генерално, СЕО је врло занимљиво и мистериозно подручје. Верује се да је СЕО одавно мртав. Али не, постоје функционалне технологије, мало људи зна за њих. Један од њих користи 301 преусмеравање кратких УРЛ адреса.
ф. Државне и владине агенције различитих земаља.

Занимљиве карактеристике скраћивача линкова:
– Можете да скратите везу до веб локације, чак и невезану за било који домен, користећи само ИП адресу.
– Ако везу скратите до графичке датотеке са наставком ЈПГ, ПНГ или другом и убаците кратку везу у ХТМЛ <имг> ознаку, тада ће <имг> ознака и даље радити.

 • Short-link.me

  Features:
  • Скраћивање УРЛ адресе без регистра
  • Уређивање УРЛ-а
  • Скупно скраћивање УРЛ адреса
  • Географско циљање
  • Праћење линкова
  • Analytics
  • АПИ
  • Прилагођени кратки УРЛ
  • Спречавање превара из партнерских програма

  URL shortener with geo-targeting, link tracking, analytics, short URL customizing, and fraud prevention from affiliate programs.