Kratke veze


Usluge skraćivanja veza omogućuju skraćivanje veze smanjivanjem duljine na nekoliko znakova.
Dakle, postaje moguće smjestiti skraćenu vezu tamo gdje je maksimalna duljina veze ograničena. Kratki URL lako je zapamtiti, diktirati telefonom ili na predavanju u obrazovnoj ustanovi.
Klasifikacija skraćivača linkova:
1. Uz mogućnost odabira vlastitog kratkog URL-a ili ne.
2. S registracijom ili bez nje.
Skraćivanje veza bez registracije omogućuje vam da ne gubite vrijeme na stvaranje računa u skraćivaču, već odmah skratite vezu.
Međutim, registracija računa korisnicima daje dodatne funkcije, posebno:
– Mogućnost uređivanja dugih i kratkih veza.
– Pregledajte statistiku, grafikone prometa po danu i satu, geografiju prometa po zemljama s vizualizacijom na karti, izvore prometa.
– Masovno skraćivanje veza. Tisuće veza mogu se istovremeno skratiti učitavanjem iz CSV datoteke koja sadrži duge i kratke veze u odgovarajućim stupcima; treći neobavezni stupac može sadržavati zaglavlja.
– Geo-ciljanje. Možete to napraviti tako da ista kratka veza za posjetitelje iz različitih zemalja vodi do različitih dugih veza. Da biste to učinili, stvorite dodatne kratke veze dodavanjem znaka minus i koda države u dva mala slova kratkom URL-u.
– Skraćivanje veza putem API-ja.
3. Stvaranje kratke veze u domeni usluge ili u vlastitoj domeni.

Korisničke kategorije skraćivača veza:
a. Sveučilišta i druge obrazovne institucije. Učitelji skraćuju veze do studijskih materijala i grupnih video konferencija Micosoft Team, Zoom, WhatsApp itd.
b. Popularni Youtube blogeri. Skraćuju veze koje vode do vanjskih stranica i u opis videozapisa ili u vlastiti komentar, koji je odmah ili nakon nekog vremena fiksiran na vrhu, ubacuju kratke URL-ove.
c. Pisci koji proizvode recenzije video knjiga i objavljuju kratku vezu do mrežne knjižare u kojoj se njihove knjige mogu kupiti.
d. Internet trgovci prikrivajući pridružene linkove skraćujući ih. Osim toga, moguće je spriječiti prijevare s pridruženim programima koji podcjenjuju broj klikova na pridružene veze. Da biste to učinili, možete dodati slijed klika ili vrijeme klika kao dodatni marker u dugom URL-u prilikom skraćivanja pridružene veze. U izvješću pridruženog programa bit će vidljivi svi serijski brojevi klikova i njihovo vrijeme. Ako neki klikovi nisu uključeni u izvješće, njihov nestanak lako će se otkriti prema serijskim brojevima klikova koji nedostaju.
e. SEO profesionalci skraćuju SEO veze koristeći ključne fraze u kratkom URL-u. Čini se da ključne riječi u kratkoj vezi s preusmjeravanjem kroz 301 preusmjeravaju na dugu vezu pozitivno utječu na promociju ovih riječi u tražilicama. (Otvaramo radnu temu). Općenito, SEO je vrlo zanimljivo i tajanstveno područje. Smatra se da je SEO odavno mrtav. Ali ne, postoje funkcionalne tehnologije, malo ljudi zna za njih. Jedan od njih koristi 301 preusmjeravanje kratkih URL-ova.
f. Državne i vladine agencije različitih zemalja.

Zanimljive značajke skraćivača linkova:
– Možete skratiti vezu web stranice, čak i nevezanu za bilo koju domenu, koristeći samo IP adresu.
– Ako vezu skratite na grafičku datoteku s nastavkom JPG, PNG ili drugima i umetnete kratku vezu u HTML oznaku, tada će oznaka i dalje raditi.

 • Short-link.me

  Features:
  • Skraćivanje URL-a bez registra
  • Uređivanje URL-a
  • Skupno skraćivanje URL-a
  • Geografsko ciljanje
  • Praćenje veza
  • Analytics
  • API
  • Prilagođeni kratki URL
  • Sprečavanje prijevara iz pridruženih programa

  URL shortener with geo-targeting, link tracking, analytics, short URL customizing, and fraud prevention from affiliate programs.