Politika privatnosti

https://short-link.me Politika privatnosti

Ova politika privatnosti sastavljena je kako bi bolje poslužila onima koji se bave načinom na koji se njihovi „podaci koji mogu lično identificirati“ (PII) koriste na mreži. PII, kako je opisano u američkom zakonu o privatnosti i sigurnosti informacija, su informacije koje se mogu koristiti same ili s drugim informacijama za identifikaciju, kontaktiranje ili lociranje jedne osobe ili za identifikaciju pojedinca u kontekstu. Molimo vas da pažljivo pročitate našu politiku privatnosti da biste stekli jasan uvid u način na koji prikupljamo, koristimo, štitimo ili na drugi način rukujemo vašim podacima koji mogu identifikovati osobu u skladu sa našom veb lokacijom.
Koje lične podatke prikupljamo od ljudi koji posjećuju naš blog, web stranicu ili aplikaciju?
Prilikom naručivanja ili registracije na našoj web stranici, prema potrebi, od vas će se možda zatražiti da unesete svoj dugački url, kratki url ili druge detalje koji će vam pomoći u vašem iskustvu.
Kada prikupljamo informacije?
Podatke prikupljamo od vas kada popunite obrazac ili unesete podatke na našoj web stranici.
Kako koristimo vaše podatke?
Informacije koje prikupljamo možemo koristiti prilikom registracije, kupovine, registracije za naš bilten, odgovaranja na anketu ili marketinšku komunikaciju, pretraživanja web stranice ili korištenja određenih drugih karakteristika web mjesta na sljedeće načine:

• Poboljšati našu web stranicu kako bi vam bolje služio.
Kako štitimo vaše podatke?
Ne koristimo skeniranje ranjivosti i / ili skeniranje prema PCI standardima.
Pružamo samo članke i informacije. Nikada ne tražimo brojeve kreditnih kartica.
Koristimo redovno skeniranje zlonamjernog softvera.

Vaši lični podaci nalaze se iza zaštićenih mreža i njima može pristupiti samo ograničen broj osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sistemima i od njih se traži da čuvaju podatke u tajnosti. Pored toga, sve osjetljive / kreditne informacije koje pružate šifrirane su putem tehnologije Secure Socket Layer (SSL).
Primjenjujemo razne sigurnosne mjere kada korisnik unese, pošalje ili pristupi svojim podacima kako bi održao sigurnost vaših osobnih podataka.
Sve transakcije se obrađuju putem mrežnog provajdera i ne čuvaju se niti obrađuju na našim serverima.
Da li koristimo ‘kolačiće’?
Da. Kolačići su male datoteke koje web lokacija ili njen dobavljač usluga prenosi na tvrdi disk računara putem vašeg veb pregledača (ako to dopuštate) koji omogućava sistemima web lokacije ili dobavljača usluga da prepoznaju vaš pretraživač i uhvate i zapamte određene informacije. Na primjer, koristimo kolačiće koji nam pomažu da zapamtimo i obradimo stavke u vašoj košarici. Koriste se i da bi nam pomogli da shvatimo vaše postavke na osnovu prethodne ili trenutne aktivnosti web lokacije, što nam omogućava da vam pružimo poboljšane usluge. Također koristimo kolačiće da bi nam pomogli da prikupimo zbirne podatke o prometu na web lokaciji i interakciji s web stranicama kako bismo mogli ponuditi bolja iskustva i alate na web lokaciji u budućnosti.
Kolačiće koristimo za:
• Pratite oglase.
• Sastavite zbirne podatke o prometu na web lokaciji i interakcijama sa njima kako biste u budućnosti ponudili bolja iskustva i alate na web lokaciji. Takođe možemo koristiti pouzdane nezavisne usluge koje u naše ime prate ove informacije.
Možete odabrati da vas računar upozori svaki put kada se šalje kolačić ili možete isključiti sve kolačiće. To radite u postavkama pregledača. Budući da se preglednik malo razlikuje, pogledajte meni pomoći vašeg preglednika kako biste saznali ispravan način izmjene kolačića.
Ako isključite kolačiće, neke funkcije koje čine vašu web stranicu efikasnijom možda neće ispravno funkcionirati. To neće utjecati na korisničko iskustvo što čini vašu web stranicu učinkovitijom i možda neće ispravno funkcionirati.
Otkrivanje treće strane
Ne prodajemo, ne trgujemo ili na bilo koji drugi način prenosimo spoljnim stranama vaše osobne podatke, osim ako korisnike ne dostavimo unaprijed. To ne uključuje partnere za hosting web lokacija i druge strane koje nam pomažu u upravljanju našom web lokacijom, poslovanju ili pružanju usluga našim korisnicima, sve dok se te strane slože da ove podatke čuvaju u tajnosti. Takođe možemo objaviti informacije kada je njihovo objavljivanje prikladno u skladu sa zakonom, provedbom pravila o našim web lokacijama ili zaštitom naših, tuđih prava, imovine ili sigurnosti.

Međutim, podaci o posjetiteljima koji ne mogu lično identificirati mogu se pružiti drugim stranama za marketing, oglašavanje ili druge svrhe.

Veze trećih strana
Povremeno, po našem nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvode ili usluge nezavisnih proizvođača na našoj web lokaciji. Ove web stranice trećih strana imaju zasebne i neovisne politike privatnosti. Stoga ne snosimo nikakvu odgovornost za sadržaj i aktivnosti ovih povezanih web lokacija. Bez obzira na to, mi težimo zaštiti integriteta naše stranice i pozdravljamo bilo kakve povratne informacije o tim web lokacijama.

Google
Googleovi zahtjevi za oglašavanje mogu se sažeti prema Googleovim principima oglašavanja. Postavljeni su kako bi korisnicima pružili pozitivno iskustvo. https://support.google.com/adwordspolicy/answer/1316548?hl=hr

Na našoj web stranici koristimo Google AdSense oglašavanje.
Google kao nezavisni dobavljač koristi kolačiće za posluživanje oglasa na našoj web lokaciji. Googleova upotreba DART kolačića omogućava mu prikazivanje oglasa našim korisnicima na osnovu prethodnih posjeta našoj i drugim web lokacijama na Internetu. Korisnici mogu odbiti upotrebu DART kolačića posjetom Googleovim pravilima o privatnosti i mreži sadržaja.
Implementirali smo sljedeće:
• Remarketing sa Google AdSenseom
• Izvještavanje o prikazima na Google prikazivačkoj mreži
• Izvještavanje o demografskim podacima i interesima
• Integracija DoubleClick platforme
Mi, zajedno s nezavisnim dobavljačima kao što je Google, koristimo kolačiće prve strane (poput kolačića Google Analytics) i kolačiće trećih strana (poput kolačića DoubleClick) ili druge identifikatore trećih strana za prikupljanje podataka o interakciji korisnika sa prikazivanja oglasa i druge funkcije usluge oglašavanja koje se odnose na našu web stranicu.
Odjava:
Korisnici mogu postaviti postavke za način na koji vas Google oglašava putem stranice Google Ad Settings. Alternativno, možete se odjaviti posjetom stranice za odbijanje Network Advertising Initiative ili upotrebom dodatka Google Analytics Opt Out Browser.
Google reCAPTCHA V2.

Koje podatke prikuplja reCAPTCHA?
Prije svega, algoritam reCAPTCHA provjerit će postoji li Google kolačić na računaru koji se koristi.

Nakon toga, dodatni specifični kolačić reCAPTCHA bit će dodan u korisnikov preglednik i bit će snimljen – piksel po piksel – cjelovita snimka prozora korisničkog preglednika u to vrijeme.

Neke od trenutno prikupljenih informacija o pregledniku i korisnicima uključuju:

Svi kolačići koje je Google postavio u posljednjih 6 mjeseci,
Koliko ste klikova mišem izvršili na tom ekranu (ili dodirnuli ako ste na dodirnom uređaju),
CSS informacije za tu stranicu,
Tačan datum,
Jezik na kojem je postavljen pretraživač,
Bilo koji dodatak instaliran u pregledniku,
Svi Javascript objekti
Zakon o zaštiti privatnosti na mreži u Kaliforniji
CalOPPA je prvi državni zakon u zemlji koji zahtijeva da komercijalne web stranice i mrežne usluge objavljuju politiku privatnosti. Doseg zakona proteže se daleko izvan Kalifornije i zahtijeva od bilo koje osobe ili kompanije u Sjedinjenim Državama (a moguće i u svijetu) koje upravljaju web lokacijama koje prikupljaju lične podatke od potrošača u Kaliforniji da na svojoj veb stranici postave vidljivu politiku privatnosti navodeći tačno prikupljene informacije i one koji se prikupljaju. pojedinci ili kompanije s kojima se dijeli. – Pogledajte više na http://consumercal.org/california-online-privacy-protection-act-caloppa/#sthash.0FdRbT51.dpuf
Prema CalOPPA-i, slažemo se sa sljedećim:
Korisnici mogu posjetiti našu web stranicu anonimno.
Jednom kada se kreira ova politika privatnosti, mi ćemo dodati vezu na nju na našoj početnoj stranici ili najmanje na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na našu web stranicu.
Naša poveznica s Politikom privatnosti uključuje riječ “Privatnost” i lako se može naći na gore navedenoj stranici.
Bit ćete obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti:
• Na našoj stranici Politike privatnosti
Možete promijeniti vaše lične podatke:
• E-poštom
Kako naša web lokacija postupa sa signalima Ne prati?
Poštujemo signale Ne prati i Ne prati, postavljaj kolačiće ili upotrebljavaj oglašavanje kada je postavljen mehanizam pretraživača Ne prati (DNT).
Dopušta li naša web lokacija praćenje ponašanja treće strane?
Također je važno napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane
COPPA (Zakon o zaštiti privatnosti djece na mreži)
Kada je u pitanju prikupljanje ličnih podataka od djece mlađe od 13 godina, Zakon o zaštiti privatnosti djece na mreži (COPPA) stavlja roditelje pod kontrolu. Savezna trgovinska komisija, američka agencija za zaštitu potrošača, primjenjuje pravilo COPPA, koje navodi šta operateri web stranica i mrežnih usluga moraju učiniti da bi zaštitili dječju privatnost i sigurnost na mreži.

Djeci mlađoj od 13 godina ne stavljamo na tržište.
Da li dopuštamo trećim stranama, uključujući oglasne mreže ili dodatke, da prikupljaju podatke koji otkrivaju identitet od djece mlađe od 13 godina?
Pravična praksa informisanja
Principi poštene prakse informisanja čine okosnicu zakona o privatnosti u Sjedinjenim Državama, a koncepti koje uključuju odigrali su značajnu ulogu u razvoju zakona o zaštiti podataka širom svijeta. Razumijevanje principa poštene informativne prakse i načina na koji ih treba provoditi je presudno za poštivanje različitih zakona o privatnosti koji štite lične podatke.

Da bismo bili u skladu sa Pravednom informativnom praksom, poduzet ćemo sljedeće odgovarajuće radnje, ukoliko dođe do povrede podataka:
Obavijestit ćemo korisnike putem obavještenja na lokaciji
• U roku od 7 radnih dana

Takođe se slažemo sa Individualnim principom pravnog osiguranja koji zahtijeva da pojedinci imaju pravo na zakonsko ostvarivanje izvršnih prava protiv sakupljača podataka i obrađivača podataka koji se ne pridržavaju zakona. Ovaj princip zahtijeva ne samo da pojedinci imaju izvršna prava protiv korisnika podataka, već i da se pojedinci obraćaju sudovima ili vladinim agencijama da istraže i / ili procesuiraju nepoštivanje zakona od strane obrađivača podataka.
CAN-SPAM Zakon
CAN-SPAM zakon je zakon koji utvrđuje pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavlja zahtjeve za komercijalne poruke, daje primateljima pravo da im se e-pošta prestane slati i propisuje stroge kazne za kršenja.

Prikupljamo vašu e-adresu kako bismo:
Da bismo bili u skladu s CANSPAM-om, pristajemo na sljedeće:
• Ne koristite lažne ili obmanjujuće teme ili adrese e-pošte.
• Prepoznajte poruku kao oglas na neki razuman način.
• Uključite fizičku adresu našeg preduzeća ili sedišta lokacije.
• Nadgledajte nezavisne marketinške usluge e-pošte radi usklađenosti ako se one koriste.
• Časno ispunite zahtjeve za odjavu / odjavu pretplate.
• Omogućite korisnicima odjavu pretplate pomoću veze na dnu svake e-pošte.

Ako se u bilo kojem trenutku želite odjaviti od primanja budućih e-poruka, možete nam poslati e-poštu na
abuse@short-link.me i mi ćemo vas odmah ukloniti iz SVE prepiske.
Kontaktirajte nas
Ako postoje neka pitanja u vezi s ovom politikom privatnosti, možete nas kontaktirati koristeći donje podatke.

https://short-link.me
abuse@short-link.me
Posljednji put izmijenjeno 2023-05-03