Политика за приватност

https://short-link.me Политика за приватност

Оваа политика на приватност е составена за подобро да им служи на оние кои се занимаваат со тоа како се користат нивните „Лично идентификувани информации“ (PII) на Интернет. PII, како што е опишано во законот за приватност на САД и безбедноста на информациите, е информација што може да се користи самостојно или со други информации за идентификување, контакт или лоцирање на една личност или за идентификување на поединец во контекст. Внимателно прочитајте ја нашата политика за приватност за да добиете јасно разбирање за тоа како ги собираме, користиме, заштитуваме или на друг начин управуваме со Вашите лични информации во согласност со нашата веб-страница.
Кои лични информации ги собираме од луѓето што го посетуваат нашиот блог, веб-страница или апликација?
Кога нарачувате или регистрирате на нашата страница, како што е соодветно, може да биде побарано да ја внесете вашата Long Url, Short URL или други детали за да ви помогнеме со вашето искуство.
Кога собираме информации?
Ние собираме информации од вас кога пополнувате формулар или внесувате информации на нашата страница.
Како ги користиме вашите информации?
Можеме да ги користиме информациите што ги собираме од вас кога се регистрирате, купувате, се регистрирате за нашиот билтен, одговараме на истражување или маркетинг комуникација, сурфаме на веб-страницата или користиме одредени други карактеристики на страницата на следниве начини:

• Да ја подобриме нашата веб-страница со цел подобро да ви служиме.
Како ги штитиме вашите информации?
Ние не користиме скенирање на ранливост и / или скенирање според стандардите на PCI.
Ние обезбедуваме само написи и информации. Ние никогаш не бараме броеви на кредитни картички.
Ние користиме редовно скенирање на малициозен софтвер.

Вашите лични информации се содржани зад заштитените мрежи и се достапни само од ограничен број лица кои имаат посебни права за пристап до ваквите системи и од нив се бара да ги чуваат информациите доверливи. Покрај тоа, сите чувствителни / кредитни информации што ги доставувате се криптираат преку технологијата Secure Socket Layer (SSL).
Ние спроведуваме различни безбедносни мерки кога корисникот ги внесува, ги доставува или пристапува до неговите информации за да ја задржи безбедноста на вашите лични информации.
Сите трансакции се обработуваат преку давател на портал и не се зачувуваат или обработуваат на нашите сервери.
Дали користиме „колачиња“?
Да Колачињата се мали датотеки што една веб-страница или нејзиниот давател на услуги ги пренесува на хард дискот на вашиот компјутер преку вашиот веб прелистувач (ако дозволите) што им овозможува на системите на страницата или на давателот на услуги да го препознаат вашиот прелистувач и да фаќаат и запомнат одредени информации. На пример, ние користиме колачиња за да ни помогне да ги запомниме и обработуваме предметите во вашата кошничка. Тие исто така се користат за да ни помогнат да ги разбереме вашите преференции засновани врз претходна или тековна активност на страницата, што ни овозможува да ви обезбедиме подобрени услуги. Ние исто така користиме колачиња за да ни помогне да собереме збирни податоци за сообраќајот на страницата и интеракцијата на страницата за да можеме да понудиме подобри искуства и алатки за страниците во иднина.
Ние користиме колачиња за:
• Пратете ги рекламите.
• Составување на збирни податоци за сообраќајот на страницата и интеракциите на страниците со цел да се понудат подобри искуства и алатки на страниците во иднина. Може да користиме и доверливи услуги на трети страни кои ги следат овие информации во наше име.
Може да изберете вашиот компјутер да ве предупредува секогаш кога ќе се испрати колаче или да изберете да ги исклучувате сите колачиња. Ова го правите преку поставките на прелистувачот. Бидејќи прелистувачот е малку поинаков, погледнете во Менито за помош на прелистувачот за да дознаете правилен начин за менување на вашите колачиња.
Ако ги исклучите колачињата, некои од карактеристиките што го прават искуството на вашата страница поефикасно може да не функционираат правилно. Тоа нема да влијае на искуството на корисникот што го прави искуството на вашата страница поефикасно и може да не функционира правилно.
Откривање на трети страни
Ние не ги продаваме, тргуваме или на друг начин ги пренесуваме на надворешни страни вашите лични идентификувани информации освен ако не им обезбедиме на корисниците претходна најава. Ова не вклучува партнери за хостирање веб-страници и други страни кои ни помагаат во работењето на нашата веб-страница, водење на деловни активности или служење на нашите корисници, сè додека тие страни се согласат да ги чуваат овие информации доверливи. Ние исто така може да објавиме информации кога е објавено соодветно за да се усогласат со законот, да се спроведат нашите политики за веб-страници или да се заштитат нашите, правата, имотот или безбедноста на нашите или другите.

Како и да е, информациите за посетителите што не се идентификуваат може да бидат дадени на други страни за маркетинг, рекламирање или други намени.

Врски од трети страни
Повремено, според наше дискреционо право, можеме да вклучиме или да понудиме производи или услуги од трети страни на нашата веб-страница. Овие страници на трети страни имаат посебни и независни политики за приватност. Затоа, ние немаме никаква одговорност или одговорност за содржината и активностите на овие поврзани страници. Како и да е, ние настојуваме да го заштитиме интегритетот на нашата страница и ги поздравуваме сите повратни информации за овие страници.

Гугл
Барањата за рекламирање на Гугл може да се сумираат со начелата на рекламирање на Гугл. Тие се поставени за да обезбедат позитивно искуство за корисниците. https://support.google.com/adwordspolicy/answer/1316548?hl=en

Ние користиме Google AdSense Advertising на нашата веб-страница.
Google, како продавач од трета страна, користи колачиња за да прикажува реклами на нашата страница. Користењето на колачето DART од страна на Google му овозможува да им служи реклами на нашите корисници врз основа на претходните посети на нашата страница и други страници на Интернет. Корисниците можат да се откажат од употребата на колачето DART со посета на политиката за приватност на Google Ad и Content Network.
Ние го спроведовме следново:
• Ремаркетинг со Google AdSense
• Известување за впечаток на мрежата на Google Display
• Известување за демографија и интереси
• Интеграција на платформата DoubleClick
Ние, заедно со трети добавувачи како што се Google, користиме колачиња од прва страна (како што се колачињата на Google Analytics) и колачиња од трети страни (како што е колачето DoubleClick) или други идентификатори од трети страни заедно за да составиме податоци во врска со интеракциите на корисниците со впечатоци за реклами и други функции на услуги за реклами, бидејќи тие се однесуваат на нашата веб-страница.
Одлучување:
Корисниците можат да постават преференции за тоа како Google ви рекламира со помош на страницата Поставки за Google Ad. Алтернативно, можете да се откажете со посета на страницата Иницијатива за мрежно рекламирање „Откажи се“ или со користење на додатокот за прелистувач „Одбрана на Google Analytics“.
Google reCAPTCHA V2.

Кои податоци ги собира reCAPTCHA?
Прво на сите алгоритмот reCAPTCHA ќе провери дали има колаче на Google на компјутерот што се користи.

Потоа, дополнително специфично колаче reCAPTCHA ќе биде додадено во прелистувачот на корисникот и ќе биде зафатено – пиксел по пиксел – целосна слика на прозорецот на прелистувачот на корисникот во тоа време.

Некои од моментално собраните информации за прелистувачот и корисникот вклучуваат:

Сите колачиња поставени од Google во последните 6 месеци,
Колку кликнувања со глувчето направивте на тој екран (или допрете ако на уред на допир),
Информациите за CSS за таа страница,
Точниот датум,
Јазикот на кој е поставен прелистувачот,
Секој додаток инсталиран во прелистувачот,
Сите предмети на Javascript
Закон за заштита на приватноста на Калифорнија преку Интернет
CalOPPA е првиот државен закон во нацијата што бара комерцијални веб-страници и мрежни услуги за објавување политика за приватност. Досегот на законот се протега далеку подалеку од Калифорнија за да се бара од кое било лице или компанија во Соединетите Држави (и најверојатно светот) што управува со веб-страници собирајќи лични идентификувани информации од потрошувачите во Калифорнија за да објават видлива политика за приватност на својата веб-страница во која се наведени точно информациите што се собираат поединци или компании со кои се споделува. – Погледнете повеќе на http://consumercal.org/california-online-privacy-protection-act-caloppa/#sthash.0FdRbT51.dpuf
Според CalOPPA, се согласуваме на следново:
Корисниците можат да ја посетат нашата страница анонимно.
Откако ќе се создаде оваа политика за приватност, ќе додадеме линк до неа на нашата почетна страница или минимум, на првата значајна страница по влегувањето на нашата веб-страница.
Нашата врска за Политика на приватност го содржи зборот „Приватност“ и лесно може да се најде на страната наведена погоре.
Anyе бидете известени за какви било промени во Политиката за приватност:
• На нашата страница за Политика на приватност
Може да ги промени вашите лични информации:
• Со е-пошта
Како нашата страница се справува со „Не следи сигнали“?
Ние ги почитуваме сигналите „Не следи“ и „Не следи“, засадуваме колачиња или користиме рекламирање кога е воспоставен механизам за прелистување „Не следи“ (DNT).
Дали нашата страница дозволува следење на однесувањето од трети страни?
Исто така е важно да се напомене дека дозволуваме следење на однесувањето од трети лица
COPPA (Закон за заштита на приватноста на децата преку Интернет)
Кога станува збор за собирање лични информации од деца на возраст под 13 години, Законот за заштита на приватноста на децата (ЦОППА) ги става родителите под контрола. Федералната трговска комисија, агенција за заштита на потрошувачите на Соединетите држави, го спроведува правилото COPPA, кое кажува што мораат да сторат операторите на веб-страниците и услугите на Интернет за да ја заштитат приватноста и безбедноста на децата на Интернет.

Ние не правиме маркетинг за деца на возраст под 13 години.
Дали дозволуваме трети лица, вклучувајќи мрежи за реклами или приклучоци, да собираат PII од деца под 13 години?
Фер практични информации
Принципите на фер информативни практики ја формираат столбот на законот за приватност во Соединетите држави и концептите што ги вклучуваат играа значајна улога во развојот на законите за заштита на податоците ширум светот. Разбирањето на принципите на праведната пракса на информации и како тие треба да се спроведат е од клучно значење за да се усогласат со различните закони за приватност што ги штитат личните информации.

Со цел да бидеме во согласност со правичните практики за информирање, ќе ги преземеме следниве одговорни мерки, доколку се појави кршење на податоците:
Willе ги известиме корисниците преку известување на самото место
• Во рок од 7 работни дена

Ние исто така се согласуваме со принципот на индивидуална надомест на штета, според кој поединците имаат право легално да ги извршуваат спроведливите права против собирачите на податоци и обработувачите кои не се придржуваат до законот. Овој принцип бара не само физичките лица да имаат присилни права против корисниците на податоци, туку исто така поединците да се обраќаат до судовите или владините агенции за да истражат и / или да го гонат непочитувањето од страна на обработувачите на податоци.
Закон МОANЕ-СПАМ
Законот за САМ-СПАМ е закон со кој се утврдуваат правилата за комерцијална е-пошта, се утврдуваат барања за комерцијални пораки, им се дава на примателите право да престанат да им се испраќаат е-пошта и казнува строги казни за прекршоци.

Ние ја собираме вашата адреса за е-пошта со цел да:
За да бидеме во согласност со CANSPAM, се согласуваме на следново:
• Не користете лажни или погрешни теми или адреси за е-пошта.
• Идентификувајте ја пораката како реклама на некој разумен начин.
• Вклучете ја физичката адреса на нашиот бизнис или седиштето на страницата.
• Следете ги услугите за маркетинг на е-пошта од трети лица за усогласеност, доколку се користи.
• Брзо почестете ги барањата за исклучување / отпишување.
• Дозволете им на корисниците да се откажат од претплатата користејќи ја врската на дното на секоја е-пошта.

Ако во кое било време сакате да се отпишете од примање идни е-пораки, можете да ни испратите по е-пошта на
злоупотреба@short-link.me и ние веднаш ќе ве отстраниме од СИТЕ преписки.
Контактирање со нас
Ако има какви било прашања во врска со оваа политика за приватност, можете да контактирате со нас користејќи ги информациите подолу.

https://short-link.me
злоупотреба@short-link.me
Последен пат изменето на 2023-05-03